Полярни тестове за VW I.D.

/ Информатор

Фолксвагеновата електричка е засечена на сурови изпитания в арктическите преспи

Маскиран прототип с немски надпис Elektrofahrzeug което ще рече „електрически автомобил“ е засечен от папараци на сайта Autoevolution някъде далеч на север, близо до полярния кръг. Това се вижда добре и от снимките, където мъшината се двежи сред дълбоки преспи.

Тестовете в подобин условия са необходимо, за да се провери какво става с електрическото задвижгване и особено с капацитета н абатериите при особено ниски температури. Леданата вълна върха щата Мичиган в САЩ показа, че студът може да направи електричките неизползваме, порада разкото намаляване на капацитета на батерията.

А що се отнася до маскираните прототипи, то това със сигурност са фолксвагеновите I.D. Те вече са се запътили към пазара, ще бъдат с размерите на Golf и сходна цена, като пригаждането на конвейра в Цвикау за тях върви с пълен ход. Страничен ефект на фолксвагеновата електрификация може да е изместването на един завод към Източна Европа, в частност – към България, но за това е по-добре да не се говори, докато не стане. А иначе офанзивата на VW към електричките започва. Тя вероятно ще изтрият лошия спомен за „дизелгейт“, като оптимистичните планове са след десетилетие въобще да не се правят коли с ДВГ. А какво ли пък ще стане тогава с евентуалния завод край Кремиковци? 

НазадКоментари