i-Cockpit тръгва по море

/ Иноватор

Peugeot предостави своя революционене кокпит на яхтите на световния лидер Benetau

Революционният i-Cockpit на Peugeot вече може да бъде открит и по свръмодерните и луксозни моторни яхти на световния лидер при този тип плавателни съдове Benetau. Сътдрудничеството между двете фирми е довело до създаването на демонстрационния Sea Drive Concept, разработен от Peugeot Design Lab, където модулите за управление са оформени в познатия стил на автомобилите на Peugeot, но са съчетани с технологията Ship Control на Benetau.

А това означава както приятна естетика, така и удобно и ергономично групиране на органите за управление около водача (на яхтата - шкипер). Тук трябва да се напомни, че i-Cockpit не е просто дизайнерско хрумване, а резултат на задълбочени проучвания на действията и натоварванията на шофьора (при лодката - шкипер). Така се стига до идеята за съчетаване на компактен волан, който дава значителна обратна информация и спомага за чувството за сливане с машината, дисплей, който извежда необходимата информация пред погледа без да принуждава очите или главата да се въртят и сензорен екран на една ръка растояние, който замества купчините бутони.

Peugeot Design Lab e студио за глобален бранд дизайн, обслужващо клиенти извън компанията. Benetau като лидер в плавателните съдове е стартирала изследователска програма, наречена Advanced Monitoring System (AMS), която централизира полезната информация за управлението на съда. Така е разработена технологията Ship Control®, оборудвана на новия спортен круизер BENETEAU Gran Turismo 50 за представяне пред широката публика.

НазадКоментари