Zafira се преражда

/ Информатор

Оригиналът се спира от производство, а името се преxвърля към наследника на Vivaro

Интересна маркетингова операция провежда Opel на полето на фургончетата. Досегашния Vivaro, който бе обща разработка с Renault Traffic, ще бъде наследен от ново поколение фургон/бус, ползващ техническата база на Peugeot Traveller – Citroen Space Tourer, която е в основата и на Toyota Proace Verso.  

Първоначално е показана пътническата версия на новия опелов бус, а после ще дойде и утилитарната. Унифицирането на техниката с PSA е съвсем нормално, а особеното е, че новото поколение на опеловия бус ще носи славното име Zafira. Досега то се използваше за компактен миниван, който бе сред най-успешните представители във вида си, но в последните години като цяло минивановете изчезнаха от пазарната сцена. Авторитета на самото име обаче ще се прехвърли върху по-големите бусове.

Новат Zafira ще се отличава то аналозите си само стилово. Ще се предлага с три дължини на коресерията, в която ще могат да се поберат до 9 пътника. Подробности около моторизациите не се съобщават, но съ сигурност ще има иверсия с 4х4. Официалнот опредсдтавяне ще на автосалона в Бръксел, която се отвара след няколко дни.   

А тест на добрата стара Zafira можете да прочетете тук

НазадКоментари