Хибридна атака на Suzuki

/ Иноватор

Цялата гама на японската фирма вече е подвластна на електрификацията

На едно изискано събитие в столичната галерия за модерно изкуство ОБОРИЩЕ 5 бе представен  планът на SUZUKI за трансформация на автомобилната си гама и пълно навлизане в ерата на хибридните автомобили. Събитието бе организирано от официалният вносител на SUZUKI за България – МИРКАТ ООД=

Почти всички автомобилни марки вече имат хибриден или електрически модел в портфолиото си, но малко са тези, които интегрират атлтернативни технологии за задвижване в цялата си гама. SUZUKI се нарежда сред пионерите тук и в това няма нищо изненадващо, отбелязват от МИРКАТ ООД, припомняйки пред гостите рекордите, поставени с превозни средства на японския производител: през 2007 г. SUZUKI SAMURAI достига до най-голямата надморска височина от 6 626 метра, а през 2015 г. SUZUKI RMZ450 се изкачва до 6 647 метра. Изглежда за SUZUKI няма граници, защото наскоро компанията обяви участието си в конструирането на лунохода HAKUTO-R, където се включва със своята доказана експертиза в разработването на автомобили със задвижване на четирите колела.

Хибридната технология на SUZUKI комбинира интегриран стартер генератор и литиево-йонна батерия, като системата презарежда батерията с електричество, генерирано от енергията при намаляване на скоростта на автомобила, за да подпомогне ускорението на двигателя и подобри горивната ефективност. Казано накратко, системата пести гориво, като в същото време осигурява максимална ефективност, без ограничения на пробега и специална поддръжка. С тази технология няма да ви се налага да променяте стила си на шофиране - просто сядате зад волана и се наслаждавате на вълнуващо шофиране.

От този месец вече са налични за поръчки моделите IGNIS и SWIFT, оборудвани с леката и компактна хибридна система в цялата си продуктова линия, а в края на 2019-та година ще започне и производството на новите хибридни SUV модели - VITARA и S-CROSS. Това реално означава, че от началото на 2020 г. всички модели в гамата на SUZUKI ще се предлагат с хибрид.

За първите осем месеца от годината българският пазар отчита 10% дял на автомобилите с алтернативно задвиждане, в това число и тези с хибридна технология, 52% са регистрираните нови автомобили с бензинови двигатели и 38% дизеловите. От SUZUKI вярват, че родният пазар ще следва глобалните тенденции, които обещават над 30% пазарен дял за хибридните и електрически автомобили през 2025 г., и техните конкурентни ценово модели ще бъдат сред предпочитаните. Какво ще се случи само бъдещето ще покаже, а до тогава – THINK HYBRID. DRIVE SUZUKI.

НазадКоментари