Утре тази кола е за продан

/ Ретро

Уникалната Honda S800 Racing излиза на търг за смешните 100 хил. долара

Пазарът на ретроколите е глупав. Там се плащат луди пари просто за емблеми, за някакъв остатък от звезден прах или за обикновени предубеждения, а някои наистина уникални и интересни коли са обидно подценени. Тази спортна Honda S800 Racing примерно е почти уникат – направени са само две такива, но тя излиза на търг в САЩ  утре с предварителна оценка за около 100 000 долара.

Машината е създадена през 1967-а когато японците все още разгръщат настъплението си към Европа и САЩ. В нея има страхотни технически решения, които са част от набиращата сила японска автомобилна култура.  Уникалните коли са изложени на Автосалона в Париж, за да покажат възможностите на японците. А те вече не са малки. Използва се базата на Honda S800, но нейният малък 4-цилиндров мотор от 20 к.с. е напомпан до 90 к.с.

След  двитгателя е разположена 5-степенна напълно синхронизирана предавателна кутия (все новости за времето си), а на задния мост е имало диференциал с ограничено приплъзване.  И е красива, въпреки  недодяланото добавяне на хардтопа.  

НазадКоментари