Уникален Trabant от Vilner

/ Информатор

Софийското тунингово студио отново влиза в световните новини с оригинална идея

Българското тунингово ателие Vilner Garage отново раздвижи скуката в потока на баналните автомобилни новини със свежа идея. И тя е да се направи изискан тунинг на символа на автомобилната нищета при социализма – източногерманският  Trabant. Те са взели една стандартна кола от последните направени в Цвикау – онези с четиритактов двигател от  Polo и са я превърнали в малка изискана лимузина чрез ред майсторски пипнати промени. Кръглите фарове са запазени, заедно със симпатичния си учуден „поглед“, но вместо старите крушки има модeрни LED осветителни ленти. Върху покрива е поставен текстилен мотив, който е отпечатан и върху джантите.

Между другото – добрият стар Trabant, въпреки многото тъпи вицове за него, е добре замислена и направена кола – за времето и мястото си. Толкова добре, че почти нямаше нужда от промени. Дизайнът, например, и днес изглежда уравновесен и по своему елегантен, а с новите акценти направо става красив. Интериорът – опростен, но функционален - сега става и уютен, отново благодарине най-вече на текстилната тапицерия. По цялата кола има емблеми 21, които са поръчка от новия собственик, защото обичал това число.

А след като се показа майсторство и се справи с Trabant, може би е време Наско Вилнер да посегне към звездите и да се захване с урода на социалистическото автомобилосторене – ЗАЗ. Ако и от него успее да направи нещо симпатично ще покаже наистина висш пилотаж в тунинга!     

Trabant By Vilner - галерия

НазадКоментари