Ожие поведе в един интригуващ сезон

/ Запалянко

В оспорвана битка до последния метър французинът със Citroen взе купата от рали Монтре Карло

Себастиен Ожие със Citroen успя да измъкне една изключително трудна победа в оспорвана битка до последната секунда рали Монте Карло. Като лидер в първите етапи на послединя ден се измъкна естонецът От Танак с Toyota, но след това интригата се оформи от схватката за първото място, в която се вплетоха Ожие и  Тиери Невил с Hyunday.  Ожие имаше преднина от 4,3 секунди, която до последния етап бе стопена на 0,4 секунди.

Така още от самото начало се заформи борба между три силни отбора, събрали на едно място яки коли с амбициозни пилоти,  което е продпоставка за интересен сезон.

Ожие имаше технически проблем с дросела, но успя да изстиска максимума от колата си. В последния етап той бе на ръба да загуби първото мусто, но успя да се измъкне на 1,8 сек. от преследвача си. От Танак остана трети, а след него е Себастиен Льоб, който направи дебюта  си с Hyundai. „Не съм доволен от  динамиката в последния ден, но трябва да анализираме проблемите и да вървим напред ... Все пак изпитах удоволствие зад волана“, споделя той пред в-к l’Equipe.    Класирането му е постижение като се отчете, че той практически не е тренирал с колата си, а само преди седмица се прибра от Перу, където успя да завърши Рали Дакар на  трето място  с Peugeot 3008 DKR, като се състезаваше без  отборна подкрепа.

НазадКоментари