Обновяване на Peugeot 508

/ Информатор

Сериозен фейслифт отвън е съчетан с умерено освежаване в интериора и с новости под капака

Флагманът на Peugeot –лимузината 508 - премина първото си мащабно обновяване след лансирането на второто поколение през 2018 година. То по принцип е в рамките на т.нар. фейслифт и засяга предимно естетическата част, но се използва и за технологично актуализиране. В случай има и от двете с различна доза.

Дизайнът, макар че запазва основните си характеристики, е доста освежен с новата и доста по-голяма радиаторна решетка, която става особено впечатляваща благодарение на конструкцията си. Промяна има и в предните оптични  блокове, които добавят излъчване на агресивност, мощ и изисканост. В задната част промените са по-ненатрапчиви, като се запазват трите вертикални червени светлини.

В интериора промените са по-скоро в софтуера и не се набиват на очи. Инфоразвлекателната система е в ново поколение, спосбна да се ъпдейтва директно от производителя. Усъвършенствани са, без да правят технологични скокове, и многобройните „електронни помощници“ на шофьора.

Под предния капа също има интересни новости. Най-важната е новият двигател Puretech 136 Hybrid, с мощност 136 к.с., съчетан с автоматик с двоен съедитнител. Запазват се трицилиндровият бензинов 1,2-литров мотор със 130 к.с. и турбодизелът, към които се добавя плъгин хибрид с мощност 180 к.с., който има вариант и със 225 к.с., като батерията е с капацитете 12,4 кВтч и  дава сериозна икономия на бензин. Обновените машини излизат на пазара това лято, като цените засега не са обявени. Повече подробности можетне да прочетете в прикачания PDF. 

НазадКоментари