Импарато склонен да прави e-Legend

/ Информатор

Шефът на Peugeot казва „ще видим“ на исканията за производство на пазарен модел

„Никога не съм имал толкова силни отзиви за един прототип. Важно е и че той може да бъде направен, защото не е просто упражнение по стил, дълго 7 метра, със седалки които се въртят. Имаме едно бижу и то е съвсем годно за производство“, е заявил  шефът на Peugeot Жан-Филип Импарато пред сайта Motor1. По този начин той включи своя авторитетен глас в една дискусия, която се разгоря в последните дни в интернет и доведе до подписка от фенове с искане красивият прототип в стил „неоретро“ да стане реална кола. Досега са събрани над 20 хил подписа.

Все пак това не е категорично решение, а по-скоро уклончив отговор в стила „ще видим“. „Първо трябва да лансираме нашата 508 и да преценим отзивите и възвръщаемостта, да преценим как вървят поръчките и в един хубав ден ще веземе решение „да или не“. Той трябва да е достъпен, а тук говорим за кола в порядъка на 70-80 хиляди евро. Не мога да обещая нищо...“ е допълнил отрезвявящо той.

Прототипът e-Legend е съвременна интерпретация на вълнуващия спортен  504  Сoupe, като под чаровната ретровъншност залага на модерните технологии – електрическо задвижване и самоуправление. Ако стане пазарна кола, технологиите ще са съобразени с възможностите на деня, а и стилът няма да е съвсем същият, предупреждава пък Матиас Осан, отговорник за портотипите във фирмата и допълва: „някои линии могат да се видят в бъдещите ни коли, може би към 2025-а година, но никога няма да видим един обект със съвсем същия дизайн по улиците“.  

 

НазадКоментари