FCA е отхвърлил офертата на PSA

/ Информатор

Разговорите за обединение сa прекратени. Семейство Аниели не иска сливане с Peugeot-Citroen

Fiat Chrysler (FCA) е отхвърлил офертата на Peugeot-Citroen (PSA) за обединение или друга форма на по-тясно сътрудничество, е съобщил Wall Street Journal, позовавайки се на анонимен, но компетентен  източник. На автосалона в Женева намеренията за нова голямо сливане бяха изречени почти открито от шефовете Майк Манли и Карлос Таварес, като са започнали и предварителни преговори, но те са прекратени.

FCA не е заинтересован от сделката, защото тя би го ангажирала по-навътре в твърде трудния европейски пазар. Възпротивили са се и основните акционери от семейство Аниели, които не са приемали да получат акции на PSA, където все още не е завършила асимилацията на Opel и е възможно да се влезе в дългова спирала.

Във всевъзможните спекулации, които се породиха около подхвърлените намерения в Женева, се споменаваше, че евентуалното обединение на FCA с PSA би създало гигант от мащаба на VW Group, Renault-Nissan и Toyota. Двете фирми биха се допълвали в глобален план, доколокото PSA се нуждае от пробив в САЩ и експанзия в Китай и Индия, докато FCA е твърде уязвим в Европа. Евентуалното им обединение обаче освен предимства би  довело до синергия и на проблемите им.   

   

НазадКоментари