„Еуратек“ блясва с музей в шоурума

/ Ретро

Вторият продажбено-сервизен център на Skoda в София крие и малка, но интересна историческа експозиция

Skoda най-после се сдоби с втори дом в София. Най-после, защото отдавна имаше нужда! Чешките коли по традиция се продават добре у нас, но досега в София Еуратек имаше само един продажбено–сервизен комплекс, който не смогваше с работата. Новият е по-голям като площ, по-красив като естетика и на по-стратегическо място – в Дружба, с удобни комуникации и модерно оборудване.

Има и нещо, което го отличава от конкурентите – малка, но тематично насочена експозиция на ретроавтомобили. Сбирката е правена с чувство и разбиране, като вниманието е насочено към две основни теми.

Първата е Skoda – представени ся няколко чешки модела, от онези,които добре се помнят у нас. Като се започне от красивата стара Octavia и се стигне до по-новите 120.

Втората тема е свързана с първата, но я разширява. Показани се няколко от  моделите на социализма – Варшава, Москвич, Trabant, Белгаррено и дори Варшава. Сбирката не е чак богата, но експонатите са в отлично състоияние и пожеланието към фирмата е да я обогатява и разширява. А интересното е, че тя експозицията може да се гледа и отгоре – през стъклен отвор в пода на шоурума.

НазадКоментари