Ето я и Tesla Model Y

/ Информатор

Пазарният комфорт свръшва, електрическият кросоъвър влиза в конкурентна битка

Дългоочакваният електрически кросоувър Tesla Model Y бе представен по свпечатляващ и авангарден начин в Калифорния. Самата презентация ще се почмни като едон от постиженията на Илън Мъск, а от моделът се очакват велики дела. Техничске той не е нещо изключително.

Използва се платформата и техниката на Model 3, върху която е качена по-висока и обемна каросерия, способна до побере до 7 пътничесик места. Ускорението 0-110 е за коло 3,5-4 секунди, а пробегът с едно зареждане е 300 мили (около 500 км). Стартовата цена е 39 хил долара, а реалната стига почти два пъти повече с удължител на пробега и допълнителна мощност. Разбира се, възможен е избор на всевъзможни екстри, особено по софтуерната част. Включително и толкова обсъжданият Autopilot, с възможност за пълно самоуправление.  

Пръвият кросоувър на Tesla е нещо ново за фирмата не толкова технически, колкото маркетингово. Кросоувърите са хит на пазарите по света в момента и търсенето за тях е бумтящо. Това обаче е и първият модел на Tesla, който още с излизането си на пазара ще се срещне с конкуренция, доколокото електрически кросоувъри вече имат или ще пуснат в близко бъдеще и ред традиционни автопроизводители

НазадКоментари