Дакар - сега или никога, заканва се Льоб

/ Запалянко

Последен шанс за непобедимия WRC-шамипон да докаже, че може да победи и в пясячния рали-рейд

"За мен моментът може да се определи като „сега или никога“, заяви Себастиен Льоб преди поредното си участие в Рали Дакар. Керванът потегля от Лима  (Перу) в събота (6 януари), а Льоб повече няма да има шанс да се пусне в най-трудния рали-рейд на планетата, защото това е последното участие на   Peugeot Sport с неговите фамозни бъгита 3008 Maxi DKR.

 От следващата година Peugeot  Sport отписва  рали-рейдовете, а още през тази година самият Льоб ще се пробва в три  старта от WRC  със Citroen,  както и в особено атрактивния напоследък раликрос с Peugeot.

 

Това безспорно придава особено тръпка на тазгодишното издание на Дакар. „Peugeot иска да напусен с гръм“, обявява сайтът на ралито и припомня, че френската фирма е събрала истиски звезден тийм, който освен Льоб включва миналогодишния победител Стефан Петерханзел  и легенди като Сирил Депре и Карлос Сайнц.

Тази година обаче маршрутът сякаш намалява предимствата на техните бъгита със задно предаване, защото от самото начало ще има дълги пъсячни участъци, в които машините с 4х4 са по-бързи. А Насър Ал Атия с неговата  Toyota и Нани Рома с Mini X-Raid са готови да се възползват от всяка възможност, за да се справят с дрийм-тийма на Peugeot. Каквото и да се случи, тазгодишното издание на Дакар ще влезе в историята като особено интригуващо.

НазадКоментари