„Златен волан“ за PEUGEOT E-2008

/ Информатор

Читателите на AUTO BILD и BILD am SONNTAG го избраха за „най-добър в своя клас“

PEUGEOT е носител на тазгодишната награда „Златен волан“ от Axel Springer Verlag с един от най-успешните си модели, новият PEUGEOT E-2008. Той успя да се наложи срещу силната конкуренция в сегмента на малките автомобили и беше избран за най-добър в своя клас от читателите на AUTO BILD и BILD am SONNTAG, както и от експертноto жури. Всички победители ще бъдат обявени в броеве 45/2023 на AUTO BILD и 46/2023 на BILD am SONNTAG.

Кристиан Дитш, управляващ директор на PEUGEOT Германия заяви: „Ние сме много горди, че PEUGEOT E-2008 успя да впечатли всички. Наградата показва, че моделът не само е популярен сред автомобилните ентусиасти, но и успя да демонстрира възможностите си на тестовата писта пред жури от експерти. Това потвърждава ноу-хауто на лъвската марка в дизайна и технологиите.“

Модерният и иновативен дизайн на PEUGEOT E-2008 успя да спечели читателите на AUTO BILD и BILD am Sonntag, както и журито. Широката предна част на модела с апликации в цвета на купето, които се комбинират с предните свеетлини придават завършен и разпознаваем външен вид. Светлинният подпис се характеризира с три броя вертикални светлинни нокти отпред, които са интегрирани в лъскавите черни странични въздухозаборници на бронята. LED задните светлини също притежават характерните нокти, състоящи се от хоризонтални двойни ламели, разположени един над друг, които са елегантни и спомагат за визуалното разширяване на автомобила.

Ключов елемент от интериора на PEUGEOT E-2008 и една от най-отличителните характеристики на моделната гама е новият PEUGEOT i-Cockpit®. PEUGEOT E-2008 разполага с 3D дигитален инструментален панел, разположен на нивото на погледа, точно над волана. 10-инчовият (25,4 cm) дисплей е с модерен дизайн и ви позволява да управлявате най-новото поколение на PEUGEOT i-Connect® Advanced инфотейнмънт системата. Компактният волан е характеристика на PEUGEOT i-Cockpit® и увеличава удоволствието от шофирането чрез уникална пъргавина и прецизност на движенията.

Тестваният модел е PEUGEOT E-2008  с електрически двигател 115 kW (156 HP); средна консумация на електроенергия кВт/ч: 15.51 – 15.31; CO2 емисии в гр/км в комбиниран цикъл: 0

Известната награда „Златен волан” е най-голямата награда в европейската автомобилна индустрия. Началото е поставено от Аксел Спрингер през 1976 г., който е и основателят на едноименното издателство Axel Springer. Наградата се присъжда от BILD am Sonntag, който работи в сътрудничество с AUTO BILD от 2009 г. Всяка година превозните средства се награждават в различни категории чрез гласуване от читатели на AUTO BILD и оценка от жури, състоящо се от експерти, редактори и известни личности. Сред тях са известни хора като Том Бек, Щефен Хенслер и Реа Хардер, както и състезателите Ханс-Йоахим Щук, Ралф Шумахер, Лаура Мария Гайслер и Сидни Хофман. Финалните тестове се проведоха на 18 септември на пистата „Lausitzring“.

НазадКоментари