Загрявка за празниците в НДК

/ Информатор

Седмото издание на Rakia & Spirits Fest 2019 се провежда в НДК

Не е вярно, че ракията е принципно противопоставена на шофьорството. Вярно, те не трябва да се смесват, но пък могат  да се допълват.  Умните хора редуват по подходящ начин едното с другото. Всъщност малката ракия след дълъг път е мехлем за нервите и билет за здрав сън, а след такъв сън на следния ден километрите се отмятат далеч по-леко и по-безопасно. Всичко е в мярката и в правилния избор на момента.  

Rakia & Spirits Fest 2019 започна вчера, като в залата са събрани над 300 вида ракии и спиртни напитки от Балканите и света. Могат да се дегустират както отлежали сливовици, крушовици и дюливици  от съседна Сърбия, така и масови и елитарни питиета от прословутата северномакедонска дистилерия Тиквеш, не са пропуснати гръцкото ципуро и узо, а специалисти на турското раки ще демонстрират с аптекарска точност пропорциите на лед, вода и раки. Ема и екзотика - дестилати от пъпеш, тиква и фурми допълват плодовото разнообразие.

Най-престижното събитие на балканските напитки у нас привлича все повече почитатели от България и чужбина. На фестивала ще присъстват официални гости от посолствата на Косово, Грузия, Турция и Испания. Руската колония от Черноморието представена с щанд на Музей на водката от Каварна, където убедително се покацва, че водките също могот да блясват със съчетание на вкус и аромат. 

На щандовете се предлага не само разнообразие от напитки, посетителите са  посрещани от експерти и професионалисти в бранша, които разкриват както вкусовите богатства, така и технологичните тайни. Не само тези, които идват за първи път на Rakia & Spirits Fest 2019, но и редовните посетители могат да бъдат приятно изненадани от големия избор и разнообразието от напитки.

Посетителите на Rakia & Spirits Fest 2019 могат да се насладят на хранителна зона с гурме специалитети, сочни меса и традиционни наши и балкански мезета. Осигурена е и търговска зона от фирма Меик 98 с цени на производители за всеки, решил да зарадва близки и приятели с качествени и оригинални напитки за предстоящите празници.

Авторски ракия-коктейли за дамите и любителите на неочакваните вкусове  се приготвят на място от талантливите бармани от Herbarium Cocktails. Номеври е - предлага се и греяна ракия, а за доброто настроение на фестивала се грижат музикантите от Echoo Balkan Samba. Те ще забавляват посетителите тази година и през двата дни на фестивала на 29.11 от 18,00 часа, на 30.11 от 15,00 часа.

В ролята на Rakia Hunters ще влязат посетителите на феста, търсейки, дегустирайки и гласувайки за “Най-добрата ракия” на Rakia & Spirits Fest 2019.

Билетите за Rakia & Spirits Fest 2019 са: 

Еднодневен билет - 20 лв.

- дегустация на над 300 вида ракии и спиртни напитки

- 3 бр. токена за ексклузивни напитки

- стъклена брандирана дегустационна чаша

- вода

Двудневен билет - 30 лв.

- дегустация на над 300 вида ракии  и спиртни напитки

- 5 бр. токена за ексклузивни напитки

- стъклена брандирана дегустационна чаша

- вода

 

ВИП билет - 45 лв.

- двудневен вход

- брандирана фестивална чанта

- брандирана фестивална тениска

- безплатна дегустация на над 300 вида ракии и спиртни напитки

- 5 бр. токена за екслклузивни напитки

- стъклена брандирана дегустационна чаша

- вода

 

Билетите за Rakia & Spirits Fest 2019 ще могат да се купят в НДК по време на самото събитие или он-лайн от Ивентим: http://tiny.cc/rakiafest 

На касите на фестивала ще се продават допълнителни токени за премиум напитки. 

 

Допълнителна информация за Rakia & Spirits Fest 2019  ще намерите на официалната ни Фейсбук страница: https://www.facebook.com/RakiaandSpiritsFest/

 За повече информация може да пишете на електронен адрес: expoteamltd@gmail.com

 

Всички алкохолни напитки, които се предлагат на фестивала са достъпни само за пълнолетни лица над 18 години. Организаторите, производители и официалните представители на марките апелират да се консумира отговорно и с мярка

НазадКоментари