Вземат книжка за тротинетка

/ Информатор

214 шофьори се изхитрили да се върнат от Октоберфест с двуколки. Сбъркали зловещо...

Немската полиция е проявила новаторски, но напълно легален подход около масовото наливане с бира на мюнхенския Октоберфест. Полицаите са сирали хитреците, които се прибирали от голямата трапеза с тротинетки, като са си мислели, че с детските двуколки Законът не важи за тях. Оказва се обаче, че важи. Тротинетките (електрическите) вече са напълно легални пътни превозни средства, което означава и че са подложени на ограниченията, които важат за всички останали участници в движението. Може би не всики, но онова за алкохола – със сигурност.

И ако онези тротинеткаджии, които нямат шофьорски книжки, могат да се оправдават, че не познават Закона, то шофьорите са длъжни много добре да знаеят, че бирата е противопоказна на шофирането. А и според закона елтротинетката не е детска изграчака, а истинско моторно превозно средство, което по-добре да не попада в пиянски ръце. 

Акцията около Октоберфест е довела до 414 алкохолни проби, като в 214 случая има отнети книжки и наложени глоби за шофиране след употреба на алкохол.  В случай нd рецидив могат да отидат и пред съда.

НазадКоментари