VW пуска голямо електрическо комби

/ Информатор

ID.7 Tourer е първопроходец в специфичния си сегмент. Батерия от 86 кВтч осигурява пробег от 685 км

Досега ролята на флагман сред електрически модели на Volkswagen се изпълняваше от ID.7– седан с прогресивен фастбек дизайн на каросерията и голям автономен пробег. Сега Volkswagen разширява моделната палитра с  версията ID.7 Тourer – авангардно комби с изцяло електрическо задвижване в горния сегмент на средния клас, където марката Volkswagen ще бъде представена и с новия Passat Variant.

Двете продуктови линии се допълват взаимно и съответно покриват всички адекватни видове задвижване – от изцяло електрическото при ID.7 и ID.7 Tourer до plug-in и mild хибридните системи, бензиновите и дизеловите двигатели в Passat. По този начин Volkswagen има възможност да предложи изключително богата и разнообразна гама от най-съвременни модели в горния сегмент на средния клас. Аеродинамичният ID.7 Tourer с коефициент на въздушно съпротивление cw от 0,25 в зависимост от оборудването, съчетава предимствата на електрическата мобилност с продължителния автономен пробег (до 685 км по прогнозни стойности) и извънредно големия товарен капацитет (до 1714 литра) – параметри, които покриват много широк спектър изисквания от страна на бизнеса и частните клиенти с по-висока екологична устойчивост от когато и да било преди.

Eлектрическа бизнес класа. “Новият ID.7 Tourer е перфектният комби модел, особено за семейства и хора, които пътуват на далечни разстояния. С щедро пространство и високо ниво на комфорт, моделът впечатлява и с големия си електрически пробег", изтъква Имелда Лабе, отговорна за продажбите, маркетинга и следпродажбено обслужване. ID.7 Tourer ще се произвежда заедно с фастбека ID.7 и SUV модела ID.4 в завода за електромобили в Емден, Германия.

Електрически мултифункционален автомобил. Tourer е съчетание от практичността на комбито и елегантната динамика на shooting brake. Оформлението на задната част на новия ID.7 Tourer се различава значително от това при фастбек седана, като дизайнът на електрическото комби впечатлява с подчертано издължената линия на покрива. По отношение на стила и формите на каросерията, авангардният Tourer е своеобразно съчетание от чертите на класическите комбита като Passat и по-динамичните форми на shooting brake версията на Arteon. Благодарение на увеличената височина и обем в задната част, капацитетът на багажното пространство при новия модел е осезаемо по-голям дори от внушителните възможности на фастбек седана – при пълна заетост на петте пътнически места, багажникът на ID.7 Tourer може да побере товари с обем до 605 литра. При използване на цялото пространство до горния ръб на облегалките на предните седалки, тази стойност нараства до 1714 литра, а дължината на товарната площ след сгъване на задния ред достига почти два метра.

 

До 685 km пробег по WLTP. Новият ID.7 Tourer е оборудван с последно поколение електрически задвижващи системи. Volkswagen ще предлага новия ID.7 Tourer в две версии с различна мощност и капацитет на батериите. Захранването на тяговия електродвигател при ID.7 Tourer Pro се осигурява от акумулаторна батерия с капацитет 77 кВтч, а при ID.7 Tourer Pro S се използва нова версия с капацитет 86 кВтч. Зареждането на акумулаторната батерия с капацитет 77 кВтч на правотокови (DC) бързозарядни станции може да става с мощност до 175 кВт3, а зареждането на тази с капацитет 86 кВтч - с мощност до 200 кВт. При тази мощност, батерията може да се зареди от 10 до 80% за под 30 минути.

 

AR head-up дисплей като стандартно оборудване. Новият ID.7 Tourer ще бъде лансиран с иновативно и високотехнологично оборудване, включително head-up дисплей с разширена реалност, част от стандартното оборудване на модела. Благодарение на него, прожектираната на челното стъкло актуална информация за пътуването достига мигновено и удобно до водача без да се налага той да отделя погледа и вниманието си от пътната обстановка. В същото време AR head-up дисплеят облекчава значително структурата на арматурното табло, намалявайки размера на екрана с класическите показания на контролните прибори, което позволява той да е компактен.

Първокласен комфорт. Благодарение на допълнителните иновативни функции, сред които автоматичното електронно управление на въздушния поток от вентилационните отвори с електрически механизми, включените в допълнителното оборудване седалки ergoActive с функции за точков масаж и (в топизпълнението на седалката) автоматична климатизация, двата варианта на ID.7 предлагат типичното за висшия автомобилен клас ниво на комфорт.

 

Друга иновация на борда е новия панорамен покрив с „интелигентно стъкло”.  При него прозрачността на панела може да бъде променена моментално по електронен път благодарение на новата технология с вграден в панела слой от полимерно-дисперсни течни кристали PDLC (polymer-dispersed liquid crystal). Смяната на прозрачността може да се контролира от сензорния панел в конзолата на тавана или с команда към гласовия асистент IDA. Приложението Wellness арр е изцяло ново. То дава възможност настройките и управлението на различни функции в автомобила да бъдат осъществявани чрез предварително конфигурирани програми (Fresh Up, Calm Down and Power Break), за да се подобри комфорта и усещането на водача и неговите спътници по време на път или при почивките. В зависимост от оборудването на конкретния автомобил, приложението изпълнява тези задачи, управлявайки работата на амбиентното осветление, озвчаването и климатизацията на купето, състоянието на панорамния покрив със „смарт” стъкло, климатизацията и функциите за масаж на седалките, както и ID.LIGHT и инфотеймънт екраните.

НазадКоментари