Вучич носи часовник Volkswagen

/ Информатор

Амулетът май не му е помогнал. Според „Дойче веле“ Сърбия е отпаднала. Сега пък остават България и Турция

Президентът на Сърбия Александър Вучи носи часовник с емблема на Volkswagen, за който се надява, че като магически амулет ще му помогне да привлече голямата инвестция от производител N1 на автомобили в Европа, съобщава сръбското радио В92. Часовникът струвал 129 евро и му бил подарен от министъра на финансите Синиша Мали, с пожелание към часовника в страната да дойде и заводът за милиарди, за който се бори и България. Иначе Вучич от младини въобще не е носил часовник.

Решението все още е неизвестно, зависи само от фирмата и ще бъде оповестено до месец, но според последните информации номерът с часовника не е минал и Сърбия е отпаднала от надпреверата. Според публикация на германската осведомителна агенция ДПА в последния етап изборът ще е между България и Турция.   

Турция вече бе спрягана и отписана по-рано в серията публикации по темата, а неотдавнашната визита на немския президент у нас засили твърде много шансовете на България. Така или иначе, нищо няма да е сигурно, докато не излезе официално решение на управата на VW, а дотогава ще има да се уточняват още много подробности и да се предявяват все повече претенции. Нищо чудно и последната публикация на ДПА да е част от играта с очакванията около инвестицията. Според Дойче веле представители на фирмата вече са оглеждали и немска детска градина в София, за да са уверени, че децата на шефовете ще получат добро възпитание.

В същото време VW се готви за технологична революция и преход към електрическа мобилност, който ще съкрати рязко нуждата от работна ръка. В немските заводи се очакват съкращения и профсъюзите, които са важен фактор във вземането на упарвленски решения, настояват за спиране на инвестцията в Източна ЕВропа и преустройство на немските предприятия.

НазадКоментари