Volvo се връща в MPV сегмента

/ Информатор

Новият EM90 възражда многофункционалността в електрическата ера

Новият напълно електрически модел  Volvo EM90, не е проектиран просто да бъде удобен всекидневен автомобил, а да осигури пространство, комфорт и функционалност, които напоследък изчезнаха от пазара. Става дема за сегмента на т.нар MPV, наричани по някога и миниванове –многофункционалин коил, ставащи за бизнес или за семейно ползване.

Сегментът на многоцелевите превозни средства (MPV) придоби значителна популярност през последните години, особено в много части на Азия. Това е една от основните причини, поради които EM90 идва първо в Китай, най-големият автомобилен пазар в света.

След разкриването на вече наградения и напълно електрически малък SUV EX30 по-рано тази година, EM90 представлява второто разширение на гамата. Както EX30, така и EM90 ще достигне до нови аудитории и ще покрие по-голяма част от световния автомобилен пазар.

EM90 също така затвърждава ангажимента на  Volvo Cars да бъде производител на изцяло електрически автомобили до 2030 г. „С EM90 ние пренасяме наследството и лидерството на Volvo Cars в безопасността във вълнуващия нов електрически MPV сегмент,” каза Джим Роуън, главен изпълнителен директор на Volvo Cars. „Това ни позволява да се докоснем до ново пазарно търсене, което не сме изследвали досега, и разширява привлекателността на марката Volvo за повече хора.“

 

Когато автомобилът не се използва за семейни пътувания, той служи и като бизнес транспорт на ръководители, който предлага най-добрата комфортна вътрешна среда за срещи и бизнес разговори. Накратко, за клиентите, търсещи безопасност и просторно, гъвкаво и комфортно първокласно изживяване в движение, EM90 е вълнуваща нова опция за тях.

Volvo EM90 вече е достъпен за предварителни поръчки за клиенти в Китай.

НазадКоментари