Версиите GSe са на пазара

/ Информатор

Поръчките за Opel Astra GSe и Grandland GSe вече са отворени

Opel обяви старта на поръчките за новата Astra GSe с пет врати и Grandland GSe. Те предлагат всичко, което спортните, но и отговорни шофьори желаят: вълнуващо преживяване, прецизно шаси и електрифицирани plug-in хибридни задвижвания за шофиране без вредни емисии. И двата модела се предлагат с характерен за GSe серията дизайн: уникални 18 и 19-инчови алуминиеви джанти, както и характерна GSe предна броня и оригинално изписване на модела на задния капак. Седалките на GSe моделите са разработени специално, за да гарантират комфорт, стабилност и безопаснот за водача и пътника на предната седалка в автомобила. Пълна гама от най-съвременни асистиращи системи на Opel завършва картината предлагайки перфектния избор на клиентите.

 

„Името „Grand Sport Electric“ дава гаранция: нашите нови модели от най-висок клас ще наелектризират клиентите. С най-модерните технологии те предлагат динамично удоволствие от шофирането – съчетано с отговорност. Това се гарантира от мощните двигатели с plug-in хибрид задвижване. С тези модели последователно следваме стратегията си да се превърнем в изцяло електрическа марка в Европа до 2028 г. и марка, която оставя своя отпечатък в историята на електрическата мобилност,” заяви изпълнителният директор на Opel Флориан Хютл.

Със системна мощност от 165 kW/225 к.с. - 1,6-литровият четирицилиндров двигател осигурява 133 kW/180 к.с., електрическият мотор допринася с 81,2 kW/110 к.с. - и максимален въртящ момент от 360 Nm, новата Astra GSe не може да не направи впечатление в своя клас (разход на гориво според WLTP1: 1,2-1,1 л/100 км, CO2 емисии 26-25 г/км; комбиниран разход). Бързо потегляне от място и спортна максимална скорост са гарантирани. Динамичното изживяване – също, но не и за сметка на сигурността и отговорността. От място спортният хечбек с пет врати ускорява до 100 км/ч за 7,5 секунди; възможна е максимална скорост до 235 км/ч (135 км/ч при електрическо задвижване). А благодарение на 12,4 kWh литиево-йонна батерия, Astra GSe може да измине до 64 километра според WLTP1 (EAER City според WLTP1: 69-73 км).

 

В допълнение, моделите от под-марката носеща абривиатурата GSe задават новия еталон на шасито за интеграция и обратна връзка с водача. GSe моделите са проектирани да бъдат още по-пъргави и прецизни. Шасито е снижено с 10 милиметра. Кормилното управление, окачването и спирачките реагират по-директно на всяка команда от водача. Технологията KONI FSD (Frequency Selective Damping) позволява различни характеристики на затихване за прецизно управление и висок комфорт в зависимост от ситуацията.

 

 

НазадКоментари