Уникално светлинно шоу за 208

/ Информатор

Нова технология – фигурно светене с организирани дронове, се демонстрира в небето над парка Сен Клу

Уникална демонстрация на възможностите на дроновете е съпътствала едно от мероприятията, посветени на официалното лансиране на новото поколение на Peugeot 208. Кадри от шоуто шестват масирано във френските социални мрежи.

Фигурно светене с дронове - видео

В Парка Сен Клу, близо до Париж е било организирано светлинно шоу, в което над 200 дрона са правили манифестация по фигурно светене в нощното небе. Те се подреждат в стройни надписи и и картини, очертават силуета на колата.  Новаторската техника е разработена от маладата провинциална фирма Dronisos и сякаш открива едно ново поле за приложение на дроновете, за които все по-активно се надигат гласове, че трябва да бъдат забранени или поне ограничени. В това си амплоа обаче,  те сякаш са полезни, впечатляващи и симпатични.

А новото поколение на 208 освен с автомобилните си постижения влиза в историята и с новата технология „Фигурно светене с дронове“. Утре малдежите могат да започнат да се състезават по нея, а после  току-виж  стане и олимпийска дисциплина. По–интересна е от синхронното плуване.    

НазадКоментари