Transit Courier грабва звездите Euro NCAP

/ Информатор

Работягата на Ford получи възможно най-високата платинена оценка за безопасност

Според Euro NCAP катастрофите, включващи лекотоварни превозни средства обикновено са по-тежки, като голям процент от произшествията се дължат на загуба на контрол при челни и задни сблъсъци. Ето защо от ключово значение са усъвършенстваните системи в помощ на водача (ADAS), които помагат за предотвратяване или намаляване на последиците от такива инциденти.

Горди сме да ви споделим, че нашият изцяло нов Transit Courier постигна най-високия резултат в тестовете на Euro NCAP за безопасност на лекотоварни автомобили - феноменалните 93%!

Специализираната програма на Euro NCAP за оценка на безопасността на лекотоварните автомобили обръща специално внимание на наличието на системи в помощ на водача, а Transit Courier е единственият ван, който през 2023 г. получи най-високата платинена оценка. Той също така е първият, който печели това признание съгласно строгите нови тестове за безопасност, въведени по-рано тази година.

Това невероятно постижение е доказателство за уменията на инженерните екипи, тяхната упорита работа и отдадеността им да предоставят безкомпримисно високо качество на клиентите.

Изцяло новият лекотоварен ван получи максимален брой точки за технологиите за поддържане на лентата, които включват Асистент за следене на пътната лента 3 и Индикация за трафик в сляпата зона. 3 Перфектен резултат бе отчетен и при системите за поддържане на скоростта, включващи Интелигентен ограничител на скоростта. 3

При Transit Courier безопасността не е допълнителна екстра! Euro NCAP също така оцени и високото ниво на стандартно оборудване на системите в помощ на водача (Аdvanced driver-assistance system (ADAS).

Платинената оценка се отнася за всички модификации от категория N1 на Transit Courier, включително моделите с бензинов и дизелов двигател, които вече слизат от производствената линия в завода на Ford Otosan Craiova в Румъния, и електрическия E-Transit Courier, чието производство започва там през следващата година.

Михиел ван Ратинген, генералния секретар на Euro NCAP, заяви: "Euro NCAP силно насърчава производителите на лекотоварни автомобили да оборудват своите превозни средства със същите технологии за предотвратяване на сблъсъци, които вече са налични на пазара и се монтират в леките автомобили. Ford Transit Courier постига всичко това със стандартно оборудване за безопасност и затова става първият носител на платинена награда на Euro NCAP съгласно новите правила за 2023 г. Поздравления за Ford за този резултат!"

Transit Courier не е единственият лекотоварен автомобил на Ford Pro с престижната награда на Euro NCAP.  Моделите Transit и Transit Custom получиха златен статут през 2021 г., както и електрическият E-Transit  през миналата година.

За нас във Ford Pro няма нищо по-важно от безопасността на нашите клиенти, техните служители и пътниците, които се возят в автомобилите ни. Изключително важно  е да се отбележи, че първото нещо, което предоставя нашия изцяло нов Transit Courier, е първокласно ниво на безопасност.

НазадКоментари