ТМ Ауто прави ток на покрива

/ Иноватор

Дилърът на Toyota изгради уникална соларна система за добив на зелена енергия

ТМ Ауто, оторизиран дилър на Toyota за България и част от Inchcape Group, изгради уникална соларна система за добиване на зелена енергия у нас. Inchcape е водещ независим глобален автомобилен дистрибутор, със стабилни позиции и значителни възможности за растеж. Стреми се да помогне за подобряване на мобилността за всички, като подкрепя икономическия растеж и същевременно дава собствен принос за справяне с изменението на климата.

С тази цел бе въведена в експлоатация новоизградена фотоволтаична инсталация на покрива на дилърството на Toyota - ТМ Ауто на бул. Сливница № 570. Изграждането и пускането в експлоатация отнема почти година, а инвестицията надвишава 640 000 лева. Уникалното съоръжение е със 769 соларни панела, всеки с мощност от 455 W, произвеждащо 380 MWh/година.

По план  67% от електроенергията, добита от слънцето, ще бъде директно използвана в ежедневните дейности, а 33% ще бъде отдавана към мрежата. В допълнение на това, ТМ Ауто може да се похвали с факта, че разполага със „Зелен сертификат“ и използва 100% зелена енергия. Това изисква доста повече средства, което обаче отстъпва пред приоритетите на компанията да бъде отговорна към околната среда и обществото.

НазадКоментари