Тиери Болоре отива в Jaguar – Land Rover

/ Информатор

Бившият шеф на Renault разкри някои подробности околоо внезапното си напускане

Тиери Болоре, който известно време бе „дясна ръка“ на бившия шеф на Renault Nissan Карлос Гон, а след ареста вму в Япония оглави за кратко  Renault, си намери ново ръководно място в бизнеса. Той вече е шеф на Jaguar – Land Rover (JLR). Новината бе съобщена вчера, а реалното поемане на отговорността ще бъде на 10 септември.

Новата му длъжност изглежда примамлива от гледна точка на традициите и авторитета на подведомствените марки, но е главоболна от гледна точка на сегашната конюнктура. JLR среща сериозни финансови трудности и се бави с прехода към нови задвижвания, а проблем за фирмата днес са и успешните в близкото минало дизели, които сега са екологично заклеймени и неприемливи.

Новото му назначение припомни и странните обстоятелства около внезапното му освобождаване в края на 2019 година.  Тогава той бе обвинен във връзки с опалния Карлос Гон, а сега става ясно, че всъщност е поставил въпроса за многобройни конфликти на интереси в присъдружния Nissan (в която Renault е основен акционер), но повдигането на тези въпроси в тогавашната обстановак е било неизгодно.  Той бе изпратен с вежливи благодарности, а начело на Renault застана триумвират, в която оперативното ръководство попадна в ръцете на финансистката Клотилд Делбос, която пък сега вече е заместена от новия оперативен шеф Лука ди Мео.

НазадКоментари