Tesla засича още един идиот

/ Информатор

Скача върху предното стъкло за удоволствие, но е заснет от камерата

Tesla записва още едно постижение в борбата срещу престъпноста, разкривайки съвсем идиотски криминален случай. Става дума за странна форма на мледежка игра – скачане върху предния джам на паркирала кола със засилка. Ветровият прозорец на автомобилите по приницип е съставен от няколко слоя, така че издържа на подобни удари и за нападателя няма опасност да си счупи нещо, пропадайки в колата. Прозорецът издържа на удара, но се напуква, което създава неприятност на собственика и загуби на застрахователя – добра основа за младежки забавление, деманстраци ян адързост,  без особена опасност. Пък и с тези джамове никой не се занимава, така че младежите обикновено запазват анонимност.  

 

В конкретния случая обаче момчето не е отчело, че видеорегистраторът на колата се включва, когато тя засече движение в непосредствена близост и камерата хваща лицето му, заедно с документирането на самото престъпление.   Преди това той е скочил върху две други коли наблизо, които нямат подобни камери.

Tesla по принци е сред най-наситените с електроника коли, като тя има и уникалната функция „часови“, която води непрекъснат радарен обзор около колата и включва камерите при движение, а при посегателства може и да алармира собственика или полицията. Имаше предложение колата да се снабди и със способността да нанася токови удари върху престъпници, но засега това не е включено в списъка на опциите.

НазадКоментари