Tesla Model 3 ускорява ритъма

/ Информатор

Премината е важна бариера – повече от 1000 бройки дневно. Готви се европeйска и „обратна“ версия

Tesla премина една символична, но важна бариера в своя път – произовдството на масовия Model 3 е надхвърлила 1000 бройки дневно, съобщава Elektrek. Преди това лично Илън Мъск е преминала по цялата верига на сглобяване, за да ес достигне до ритъм от 50 бройки на час. На втория ден той вече е бил приложен и заветната граница – премината. В писмо до работниците Мъск ги поздравява за успеха, като им подчертава, че всеки трябва да смята производството за свой личен топприоритет.

Според него „ахилесовата пета“ на Model 3 в момента е каросерията и там трябва да се насочат специални усилия. Другата област с приоритетно значение е намаляването на разходите, така че Model 3 да бъде рентабилен при цена от 35 хил. долара. Засега произовдстеваната цена е 38 хил долара, а увеличаването на производството води и до  отпадане на държавната премия, която се дава за електрички.  Мъск призовава да се преразгледа и преосмисли всеки производствен процес и цените на почти 10 хил детайли, които влизат в колата, за да се намалят разходите. Според Мъск цената от 35 хил долара ще може да се постигне след 6 месеца.

Вече се стяга производството и на специфична европейска версия, която ще бъде официално представена през януари 2019-а година, а първите досатвки се очакват през март. Разработва се и версия с десен волан за Великобритания и останалите места на планетата с обратна посока на движение.

НазадКоментари