Tesla Cybertruck – много шум...

/ Информатор

Странният ръбест пикап предизвика фурор из социалните мрежи

Огромна шумотевица и повишен трафик в социалните мрежи предзивика поредната медийна акция на Илън мъск. Той представи пикапа Cybertruck, като самата церемония бе белязана от гаф – бронираните стъкла се оказаха не толкова бронирани, колкото би трабвало да бъдат и се пръснаха на парчета.

Това обаче не е етолкова важно. Церемонията всъщносте постигнала целта си, защото акциите на твърде авантюристичната фирма са скочили, а Илън мъск е обявил, че пикапът му есъбрал 200 хил. поръчки. Цифрата е твъред оптимвистична за толкова нестандартно изглеждаща кола, за която не е ясно и колко фенкционална ще бъде в практиката.

Галерия на предшественици и подигравки

 

Най-големият удар обаче е дизаъйнът – ръбест, ъгловат, като дялан със секира. Той породи серия от постове в социалните мрежи, които се насочват в две основни посоки – майтапи и търсене на предшественици. А такива има и те са дело основно на дизайнерските усилия на Джуджаро, но не само. Сред тях е Maserati Boumerang, както и прословутата подводница Lotus от филмовата сага с Джеймс Бонд. Не трябва да се забравя и трагичната история на DeLorean. Всички те са ръбести и повечето сиоставата само протитипи, а някои завършват зле.

НазадКоментари