Таварес ще запазва всичките 13 бранда

/ Информатор

Обединението на PSA и FCA има излишък от стара слава, тя трябва да се менажира и използва, смята началникът

Нито PSA, нито FCA имат каквото и да е намерение да изтриват някой от многобройните славни исторически брандове, които двете групировка притежават, е обявил  шефът на бъдещото обединение Карлос Таварес в интервю пред френска телевизия.  Peugeot, Сitroen, Opel, Chysler, Jeep, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Dodge и другите са написали някои от най-вълнуващите страници в историята на автомобила, но днес някои от тях покоряват пазарни върхове, а други кретат на загуба, изсмуквайки средства от останалите.

В подобна ситуация много шефове вземат трудното решение да изтрият неефикасния бранд, но – поне засега – Карлос Таварес няма подобни намерения.   „Тези брандове са богатство, предизвикателство е то да бъде правилно менажирано“, казва той в интервюто. „Виждам, че всички тези брандове имат нещо общо – забележителна история. Аз обичам историята на автомобила, тя ни дава основа, върху която можем да проектираме самите себе си в бъдещето. Така че аз не виждам никаква нужда да изтривам някои от брандовете. Всички те имат своята слава и своите силни страни“. Според него една голяма групировка, каквото е и обединението на FCA и PSA има нужда от много и разнообразни брандове, за да покрива по-широки сегменти от пазарите по света.

Обединението на двете фирми формално може да бъде подписано съвсем скоро, но процесът на регулаторни одобрения от националните и европейски институции може да се проточи до година. Съвместната работа обаче ще започне преди това, е казал Таварес.

НазадКоментари