Stellantis пращи от приходи

/ Наблюдател

Групировката обави рекордни финансови резулатати за миналата година

Stellantis N.V. обяви рекордни резултати за 2022 г. с 16,8 млрд. евро нетна печалба и 23,3 млрд. евро коригирани оперативни приходи (AOI), като демонстрира бърз напредък на стратегическия план Dare Forward 2030 в резултат на постиженията в електрификацията, разработката на софтуер и вертикалната интеграция в ключов момент за автомобилната индустрия.

 „В допълнение към нашите рекордни финансови резултати и целенасоченото изпълнение на стратегическия план Dare Forward 2030, ние също демонстрирахме ефективността на нашата стратегия за електрификация в Европа.“ - отбелязва главният изпълнителен директор на Stellantis Карлос Таварес - „Вече разполагаме с технологията, продуктите, суровините и пълната екосистема на батериите, за да оглавим същото трансформиращо пътешествие в Северна Америка, започвайки с първите ни напълно електрически превозни средства Ram от 2023 г. и Jeep® от 2024 г. Изказвам моята дълбока признателност към всеки един служител и нашите партньори за техния принос към едно по-устойчиво бъдеще.“

 Stellantis обяви също, че тази година ще разпредели рекордната сума от 2 млрд. евро за представянето на служителите си, въз основа на финансовите резултати и постиженията на компанията през 2022 г.

„Благодарение на отличните резултати на Stellantis за 2022 г., ние ще предоставим над 2 млрд. евро под формата на споделяне на печалбата и променливи бонуси за служителите си по целия свят“ - казаКарлос Таварес. -„Това е с 200 млн. евро повече от миналата година и е справедливо признание за приноса на всички. Когато компанията се справя добре, значи служителите са се справили добре. Това е същността на културата ни за заплащане на база на резултатите."

 

НазадКоментари