Спортната същност на MINI

/ Информатор

Вижте лимитираната серия MINI John Cooper Works 1to6 Edition

Моделите на MINI John Cooper Works винаги са били върховите атлети на марката MINI, които увеличават до максимум типичното за марката Go-cart усещане. Лимитираното до 999 екземпляра MINI John Cooper Works 1to6 Edition  по особено автентичен начин подчертава мощния ъсстезателния дух на марката. .

„Корените на моделите на MINI John Cooper Works са в моторните спортове. С MINI John Cooper Works 1to6 Edition ние отбелязваме легендарната история на MINI в моторните спортове и увеличаваме до максимум типичното за марката изживяване при шофиране“ казва Щефани Вурст, ръководител на MINI.

Оборудването с шестстепенна механична скоростна кутия превръща MINI John Cooper Works в специален High-Performance модел. В комбинация със серийните педали от неръждаема стомана механичната трансмисия подчертава динамичните реакции на задвижването и е символ на вълнуващото състезателно усещане на MINI John Cooper Works. Името на 1to6 Edition се дължи на това нефилтрирано и автентично усещане при шофиране с механичната 6-степенна скоростна кутия.

Лимитиран специален модел с пуристки дизайнерски детайли

Още външността на MINI John Cooper Works 1to6 Edition сигнализира индивидуалния стил и изключително представяне. Предницата се характеризира с радиаторна решетка с изпитани големи отвори за въздух за оптимален контрол на температурата на двигателя и спирачките и облицовка изцяло в Piano Black. В комбинация с елегантния Midnight Black цвят на каросерията, елегантните черни детайли на дизайна придават на автомобила неопитомен вид. Типичните за марката side scuttles, както и финишът на лайстната в долната част на прозорците също са в Piano Black.

От лентите на предния капак, през аеродинамичния заден спойлер до задната част със специфична за специалния модел графика, подчертават историята на MINI в моторните спортове. MINI John Cooper Works 1to6 Edition олицетворява неудържимия устрем към свобода на автомобила – на състезателната писта и във всекидневието. Логото на специалния модел в сребрист, бял и червен цвят подчертава лимитирания характер на екстериора със съответните емблеми на задните колони, както и в задната част и на Side Scuttles. 18-инчовите алуминиеви джанти Circuit Spoke в цвят Jet Black допълват изключителното излъчване на специалния модел.  

Лайстните на праговете с типичен за специалния модел дизайн на логото 1to6 обозначават ексклузивния характер на интериора още при отваряне на вратите. 3D декоративната лайстна от страната на пътника до водача продължава дизайна на логото с дискретно Tonе-оn-Tonе оформление, докато вляво от волана строго лимитирания характер на MINI John Cooper Works 1to6 Edition се подсказва от черния надпис „One of 999“. В средата на кокпита е разположен оформеният в цветовете на специалния модел скоростен лост с червена графика на схемата за превключване и червени шевове по кожата.

Типичният за MINI централен уред продължава дизайна със светещата си червена рамка и в комбинация с червеното вътрешно осветление е в ярък контраст с тавана в цвят антрацит. На долната спица на тапицирания с кожа Nappa спортен волан, както и на стелките се вижда емблемата на MINI John Cooper Works 1to6 Edition. Специалният модел е допълнен със специфичните елементи на ключа в дизайн 1to6.

Световна премиера при 24-часово състезание на Нюрбургринг

Динамичното излъчване, дълбокият звук на двигателя, както и 4-цилиндровият Twinpower-Turbo агрегат са някои от детайлите на MINI John Cooper Works, заимствани от моторните спортове. Те показват: тук всичко е подчинено на спортното шофиране и максималната прецизност. Спортното окачване на модела е тествано на различни състезателни писти, естествено и на Северната отсечка на Нюрбургринг. MINI John Cooper Works 1to6 Edition е олицетворение на легендарното Gokart усещане, както и на перфектна управляемост и в комбинация с вълнуващите си динамични характеристики продължава наследството на легендата от моторните спортове Джон Купър.

По тази причина и световната премиера на лимитирания специален модел ще се състои на 24-часовото състезание на Нюрбургринг на 20 май 2023 година. Специално модифицираното за това състезание MINI John Cooper Works 1to6 Edition заедно с познатото от миналата година MINI John Cooper Works на Bulldog Racing Team ще продължи традиционната състезателна история на MINI John Cooper Works при състезанието в събота. От септември 2023 година ексклузивният специален модел MINI John Cooper Works 1to6 ще се предлага в Европа, САЩ, Канада и Мексико.

НазадКоментари