Шефска рокада в Infiniti

/ Информатор

Французинът Кристиан Мюние заменя немеца Роланд Крюгер на президенсктия стол

Кристиян Мюние е назначен - донякъде изненадващо - за нов президент на INFINITI Motor Co. Ltd. и председател на съвета на директорите. Той ще отговаря за управлението и развитието на луксозното подразделение на Nissan в световен мащаб. На предишната си позиция като вицепрезидент Мюние отговаряше за маркетинга и търговските процеси на INFINITI.

Досегашният президент Роналд Крюгер напуска фирмата и ще търси шанса си другаде. От официалното съобщение не става ясно, дали промяната е свързана с трусовете около арестуването на Карлос Гон и предефинирането на отношенията в Алианса Renault-Nissan. Смяната на върха е обявена от новия шеф на Nissan Хирото Сайкава, който от дясна ръка се превърна в основния публичен обвинител на Карлос Гон.

През последните години Мюние ръководеше ключови проекти в САЩ и Канада като старши вицепрезидент по продажбите на Nissan, отговарял е за маркетинга и бизнес операциите в Nissan Северна Америка, както и е бил президент на Nissan Канада.  Под негово ръководство като президент на Nissan Канада той развива компанията до рекордно голям пазарен дял чрез ефективни маркетингови програми и укрепване на дилърската мрежа. Мюние започва своята кариера в Nissan през 2002 г. в Nissan Europe.

„Кристиан Мюние е най-добрият професионалист, който може да продължи успеха и да донесе нови рекордни резултати за компанията, в допълнение на това, че има и приемственост между досегашната му глобална ръководна позиция, на която той отговаряше за маркетинга и продажбите в INFINITI. Късметлии сме да го приветстваме на новата му позиция“ , заяви Хирото Сайкава, CEO и президент на Nissan.

Мюние заменя на тази позиция Роланд Крюгер, който ръководеше компанията от 2015 г. Крюгер е решил да напусне компанията, за да се занимава с нови предизвикателства. Той изигра ключова роля в развитието и напредъка на марката INFINITI в премиум сегмента в цял свят.

„Приносът на Роланд Крюгер през последните четири години от управлението му на INFINITI е важен период на растеж на компанията“, каза Сайкава. „Ние му благодарим и му пожелаваме успехи в бъдещите му проекти“, допълни той. 

НазадКоментари