Сглобиии джипа! Едно – две ..оставии...

/ Информатор

Канадски бойци домонстрират ударно разглобяване и сглобяване на милитаристичната класика

Бойните машини трябва да са не само здрави и непретенциозни, но и да се разглобяват и сглобяват лесно и бързо, а войската трябва не само да знае как са устроени, но и да умее да ги ремонтира във всакакви условия, включително и със завързани очи. По-старото поколение български мъже знаят това най-вече по автомат Калашников, а група канадски бойци го демонстрират в една по-сложна степен и с класически Jeep. За три минути те успяват да разглобят и сглобят една подобна машина.

А ако някой възрази, че истинска кола не се разглобява по този начин, то нека все пак да напомним, че става дума за казарма, където животът изисква някои трикове. В една мирновременната армия най-важното е да отчетеш, че си изпълнил заповедта, а не действително да свършиш нещо. Освен това задачата се смята за изпълнена когато успееш убедително да замажеш очите на началника. А за началниците е особено важно да демонстрират как под мъдрото им ръководство всичко е точно заучено и добре организирано.

Така че това все пак не е наръчник за работа в сервиза, а казармено упражнение. Отделението е специализирано, бойците всъщност са инженери и са тренирали шоуто безброй пъти, а и самата кола е пригодена за лесното и бързо разглобяване. Впрочем, това все пак е урок за усвояване на определени технически умения, както и – най-вече – на дисциплина и организация.

НазадКоментари