Rimac готви е-бомба за Женева

/ Информатор

C_Two е електромобил с мощност 1914 к.с. и цена 2,2 мл. евро

Хърватският производител на елитни електрички Rimac отонов ще блесне под светлината на прожекторите в женева. Тъм ще бъде представен C_Two – хиперкар с мощност 1914 к.с. По план от него ще бъдат анправени само 150 бройки, които ще се продават на цена 2,2 млн. евро. И щастрливите купувачи ще могат да си ги използват навсякъде по планетата, защото ще имат хомологация за това.

Предишният хърватски суперкар Concept Oneсе порадаваше по-скоро като демонстрационан кола, което ограничаваше използването му по пътищата на САЩ. Освен това тиржът бе само 8 бройки. От тях 5 са продадени, а три остават в склад. Той не създаде пазар на хиперелектричките, но направи фирмата известна и привлече инвеститори към нея. Сега вече има преход към пазар.  

C_Two се задвижва от 4 електродвигателя. Шофьорът ще има възможност да контролира мощността на всеки един от тях и по този начин да променя колата от задно към предно предаване Ускорението 0-100 е под две секунди, а максимланата скорост е 415 км/ч.  Литиево-йонната бетиря с папацитете 120 кВтч му дава пробег ог 550 км, разбира се, ако се кара бавно. Освен това електрониката ще е способна да управлава колата сама – до 4-ниво на авнтономност. Производството ще е близо до Загреб в специална работилница, където ще се прави и Pininfarina Batista.

НазадКоментари