Renault задълбава в Тениса

/ Информатор

Диде Де Гроот, Лука Ван Аше и Феликс Оже-Алиасим стават посланици на марката

Френските автомобилни фирми имат сложни отношения с тениса. Миналата година Peugeot прекъсна дългогодишното си и доста успешно сътрудничество с Новак Джокович след като се опари в неговото антиваксърство, но пък  Renault стана премиум партньор на „Ролан Гарос“. Тазо година пробивът на Renault продължава с нов състав от спортни посланици с ракета в ръка, включващ Диде де Гроот, Лука Ван Аше и Феликс Оже-Алиасим. „Renault с гордост съобщава, че ще подкрепя тези талантливи спортисти през следващите три години. Като оставим настрана техния спортен талант, това, което ни мотивира да обединим усилията си с тях, е техният начин на мислене и отдадеността им към човешките ценности, поддържани от Renault“, заяви Арно Белони, главен маркетинг директор.

22-годишният канадски тенисист Феликс Оже-Алиасим е световен номер 7 в ранглистата на ATP. Известен с усилията си както на корта, така и извън него, канадецът демонстрира голям потенциал през 2022 г., спечелвайки четири различни турнира.

25-годишната холандска спортистка Диде де Гроот е действащата шампионка на Откритото първенство на Франция по тенис на сингъл за жени в инвалидни колички и настоящ номер 1 в света както на сингъл, така и на двойки. Между 2017 и 2022 г. тя печели впечатляващите 31 титли от Големия шлем – 16 на сингъл и 15 на двойки.

18-годишният френцузин Лука Ван Аше е зреличен тенисист. След като печели титлата на French Open за юноши през 2021 г. без нито един загубен сет, той грабва първата си титла на ATP Challenger в Португалия през декември 2022 г. и в момента е най-младият тенисист в топ 150.

НазадКоментари