Renault хвали дизайна на Peugeot

/ Информатор

Режията обяви трансфера на Жил Видал в официално и много хвалебствено комюнике

Жил Видал бе изпратен с ледено мълчание от Peugeot, но пък е посрещнат  триумфално в Renault. Режията пусна официално съобщение за привличането му, като неговият нов шеф Лоранс ван ден Екер заявява „Радваме се да посрещенем Жил Видал в нашия тийм. Той умее да създава силен и атрактивен брандов дизайн. Неговият всепризнат  опит, усет към новото и страст към дизайна ще са важен коз за групировката“ .  

В кратката биография на Видал, пусната от Renault, пък се твърди следното: „Жил Видал бе директор на дизайна на Peugeot от 2010 година. Под негово влияние брандът обнови стилистичната си идентичност, като я позиционира по-високо чрез модели като 3008 и 508“. Това си е открита, даже прекалена похвала за постиженията на основен конкурент и „вечен враг“, каквато рядко може да се види написана в официално прессъобщение.  Всъщност към постиженията на Видал могат да се изброят и други модели – нещо, което Peugeot не направи на прощаване. Очевидно това е свързано с неприятнат изненада от решението на Видал. 

Между двете фирми напоследък имаше интересна трансферна война. Отначало Карлос Таварес (който бе заместник шеф на Renault)  привлече доста от талантите в новата си месторабота, като това се свързваше и с неговото лично обаяние, а и с мениджърските му умения. Напоследък обаче в Renault дойде Лука ди Мео, също известен с умението си да привлича и да работи с таланти. И трансферите тръгнаха и в обратна посока. Става интересно във френския автомобилен бизнеес!   

НазадКоментари