Renault привлече звезда на AI

/ Информатор

Специалистът по изкуствен интелект Люк Джулия се включва в Renaultlution

Groupe Renault обявява назначението на Люк Джулия, световен експерт по изкуствен интелект и съсъздател на технологията Siri, за главен научен директор на групата. "Приветстването на Люк Джулия е чудесна новина за компанията. Неговият изключителен опит в областта на изкуствения интелект, свързаността с данни и обекти ще бъде от ключово значение за ускоряване на разгръщането на нашата стратегия и превръщането ни в технологична компания, интегрираща превозни средства. Основната идея на Renaulution е таланти, експертиза и екипна изобретателност и ние сме щастливи да приветстваме Люк в този момент на трансформация за компанията“, заяви Лука де Мео.

"Много съм щастлив и горд да се присъединя към Groupe Renault, флагман на френската автомобилна индустрия. Също така се радвам и да стартирам Renaulution, да се присъединя към екипи, които изграждат бъдещата компания за автомобилни технологии. Заедно, опирайки се на експертиза в областта на интерфейса човек-машина и IoT, ние ще разработим нови и уникални преживявания за нашите клиенти в и извън автомобилите и ще създадем стойност за марките на компанията“, заяви Люк Джулия.

Люк Джулия ще отговаря за подпомагането на функциите и марките при концепцията и внедряването на плана на компанията за иновации и ключови технологии за посрещане на предизвикателствата на утрешната мобилност. В това си качество той ще действа като експерт в области като изкуствен интелект, интерфейси човек-машина, свързаност и софтуер. Люк ще контролира изследванията и развитието на тези технологии и иновации за тяхното интегриране в плана за продукти и услуги на Groupe Renault. Той също така ще взаимодейства с ключови играчи и партньори в сектора, особено в рамките на Software République. За да ускори преминаването на компанията към стойностна верига, по-фокусирана върху услугите и продуктите от следващо поколение, Люк Джулия също ще отговаря за разпространението на технологичната култура сред функциите и марките.

НазадКоментари