Ремонтна кампания за Audi e-Tron

/ Информатор

Продажбите едва започнаха, а електричките вече са привикани в сервизите

Първата пазарна електричка на Audi записва и първата си ремонтна кампания – на практика преди продажбите да се набрали скорост. Кросоувърът e-Tron е показал опасност от пожар при определени обстоятелства и доставените вече бройки ще трябва бързо да посетят сервиза за отстраняване на нeизправността.  

Точната причина за кампанията не е обявена официално, но става дума за възможност вода да проникне във високоволтовата инсталация. Собствениците са получили предпуредителни писма, но фирмата не е обявила официално, че има подобна кампания. Тя всъщност засяга и тъврде малко коли, тъй като доставките са едва в началото си.

Audi e-Tron имаше впечатляваща рекламна кампания с повторение на прословутото изкачване на ски-шанцата в Кицбюел, но в реалността прохожда доста трудно и преминава ред препятствия.  Самото лансиране бе отложено – отначало заради компютърни бъгове, а после и заради проблем с доставките на батерии от LG. Освен това се оказа, че пазарната версия има по-малък пробег с едно зареждане от предварително обявения и този показател бе преразгледан.

НазадКоментари