Рали „България“ стартира от Търново

/ Запалянко

Старата столица е домакин на състезанието. Царевец изпрати пилотите с фойерверки

За пръв път домакин на рали „България“  е Велико Търново. Днес на пищна церемония с пиро ефекти на фона на крепостта Царевец се състоя церемониалния старт на 52-ро издание. Заявка подадоха 31 екипажа, а на старта на първата отсечка застават 25. Състезанието е трети кръг от националния рали шампионат на България и четиринадесети от европейския рали трофей на FIA.

Маршрутът включва 13 скоростни отсечки с дължина 150 км и още 328 км преход. Трасето минава по част от етапите на рали-спринт „Дряново“, останалите отсечки около Килифарево, Шемшево и Златарица са напълно нови за родните състезатели. 4-кратният рали шампион на България Мирослав Ангелов излиза в рали „България“ 2023 за победа. Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally 2 Evo стартира с №1.

„Приветствам рали „България“ във Велико Търново, радваме се, че една идея успя да се реализира и също церемониалния старт бе най-добрият за това рали, което сме виждали. Описахме отсечките добре и се надяваме, че ще имаме състезание без проблеми и ще се борим за победата с останалите екипажи. Похвално е, че отново у нас има чуждо участие“, коментира Мирослав Ангелов.

НазадКоментари