PSA твърдо към обединение с FCA

/ Информатор

Акционерите подкрепиха Карлос Таварес в създаването на глобалния мегасъюз

Повече от 99% от акционерите на PSA (Peugeot- Citroen- Opel) са подкрепили изпълнителния директор Карлос  Таварес и плановете му за обединение с FCA (Fiat-Chrysler-Jeep). На общото събрание, проведено при специални условия заради коронавируса, Таварес е представил плана си, като е изтъкнал, че няма намерение да прави промени във вече договорената рамка, въпреки трусовете в конюнктурата. 

Сделката ще бъде финализирана в първото тримесечие на следващата година, е обявил Таварес. От нея ще се роди глобален играч с позиции по всички континенти и сегменти на пазара. По-важна, според Таварес обаче е възможността за инвестиране в нови технологии и използването им в по-голям обем, което е възможно при глобален играч.

 „В следващите години определяща ще е нашата способност да съкращаваме разходи и да предлагама мобилност, която да е едновременно чиста, достъпна и ефикасна, за да можем да продължаваме да инвестираме. Очакват ни големи предизвикателства“, е казал на акционерите Таварес. Надзорният съвет също е подкрепил стратегията на Таварес.

НазадКоментари