PSA набира нови работиници

/ Информатор

Заводът в Рен минава на работа на три смени заради успеха на 5008 и C5 Aircross

Peugeot Citroen Automobiles (PSA) е пуснал обява за набиране на 500 допълнителни работници, за да може заводът в Рен (Франция) да премине на пълноценен  режим на работа с  нощна смяна, съобщава AFP.  Това е един от най-модерните заводи на фирмата, пускащ над 300 хил. коли годишно. Той е създаден през 1958-а година, а последната модернизация от 2013-а година го направи основното място за лимузините и кросовърите от високия клас.

Там се правят Peugeot 508 и 5008, както и новият кросоувър Citroen C5 Aircross. Възобновяването на търсенето в последно време е довело до необходимостта конвейрите да заработят в ускорен ритъм. Това безспорно е добра новина за PSA, тъй като след срива на пазара и спирането на производството по време на карантината, възстановяването в Европа е сравнително бавно и повечето от автомобилните заводи все още не работят с пълно натоварване.

Според съобщението,  в Рен ще има и четвърти екип, който се занимава с преоборудване за производство на нови модели. За начало ще се наемат 270 работници, а до септември те ще станат 500. Очевидно традицията заводите да спират през  август заради летните отпуски тази година няма да бъде спазена.

НазадКоментари