Пощенска революция в САЩ

/ Информатор

Избран е наследникът на 30-годишния Grumman Long Life Vehicle

Следващото поколение пощенски фургончета в САЩ ще бъдат произведени от фирмата Oshkosh Defense, която е подписала 10-годишен договор за доставката на  Next Generation Delivery Vehicle или NGDV.  Изискванията към пощенските доставки в САЩ са много големи, тъй като в селските райин често това е единственият начин за свръзка с отдалечените домове и ферми.

Чрез пощата се доставят не само писма и колети, но и всевзъмжони други неща и тази услуга е жизнено важна за огромни територии. Последните тридесет години фургончетата бяха Grumman Long Life Vehicle, но вече има друг производител.

Фургочетата тярбва да бъдат с десен волан, така че шофьорът да се движи близо до тротоара и да оставя вестниците и другите доставки в кутиите през отворената врата или пък направо да ги мята към вратата на къщата. Друго изискване е фургончмета да има приятен, донякъде анимационене изглед на играчка. Освен това товарното пространство трябв да е достатъчно за все по-обемните доставки, да има достъп откъм шофьорската кабина и да е лесно за товарене и разтоварване. Разбира се, все по-важни са и екологичните изискавания. Новото фургонче ще има възможност и за електрическо задвижване. Освен това ще има климатик и богат набор от системи в помощ на водача, включително камера за кръгов обзор.

НазадКоментари