Полицейски Alpine по покрив

/ Информатор

Френски жандармерист е изхвъркнал от пътя – най-вероятно заради несъобразена скорост

Полицейски болид Alpine A110 предизвика фурор във френските социални мрежи. Машината е изхвърчала извън пътя на сравнително равен и прав участък и е била заснета от преминаваща кола малко след катастрофата. Поръчката на 26 броя спортни коли за жандармерията предизвика доста шум във френската преса.

Машините бяха доставени в началото на годината като се изтъкваше, че те ще се използват за магистрални преследвания на пътни хулигани и престъпници. Това звучи малко странно, защото за тази цел полицаите имат нуждо по-скоро от добра организация и комуникации. Преследванията с висока скорост може и да вършат работа по филмите, а в действителността са  неефикасни и опасни – включително за полицаите.

В случая очевидно наследникът на старшина Крюшо не се е справил с контрола на мощната кола.  Той най-вероятно е изхвъркнал заради несъобразена скорост, за което би трябвало да плати глоба от 135 евро. Ако е употребил алкохол или наркотици може да му се наложи да заплати и ремонта на колата, като тогава ще се раздели и с униформата, както и с книжката си.

НазадКоментари