Полицаи правят видеотест на 5008

/ Информатор

Френските жандармеристи представят атрактивно качествата на новите си служебни коли

Пресслужбата на Националната жандармерия на Франция пусна професионално направен видеотест на Peugeot 5008. В качеството на тест-пилоти и на журналисти се прадставят двама служители на Закона, които поради професията си трябва не просто да управляват добре, но и да разбират от коли. В случая се справят и като TV-презентъри, държат се непосредствено пред камерата и отсяват важните от второстепенните неща.

Жандармерийският тест набляга на онези качества на машината, които са важни от гледна точка на службата – простор в каросерията, комфорт, динамика, повратливост въпреки солидните габарити, мощен и икономичен двигател и т.н. Естествено – радват се и на възможността за монтиране на цялото допълнително техническо и комуникационно оборудване, което занаятът изисква.  

Националната жандармерия е една от двете основни полицейски институции на Петата република. Тя е част от въоръжените сили, подчинена както на вътрешното, така и на военното министерство. Смята се за наследник на средновековните маршали, както и на революционната жандармерия от края на 18-и век. Тази година националната жандармерия заменя 25%  (2300 бр.) от автопарка си, като изборът им е паднал върху Peugeot 5008. И от клипа става ясно, че жандармеристите са доволни от новата си служебна  кола.  

НазадКоментари