Появи се и кросоувър-кабрио

/ Информатор

T-Roc сваля покрива и ражда уникален автомобилен вид

VW разпространи информация за една от най-екстравагантните си новости, подготвени за автосалона във Франкфурт – версия кабриолет на малкия кросоувър T-Roc. Разбира се, че той изглежда недодялан, даже и грозен, но пък е уникален. Подобни опити преди време правиха Nissan с Murano и Land Rover, но бързо се отказаха. В момента друга подобна версия няма, въпреки че вълната от кросоувъри залива пазарите от години насам.  

 Каросерията на кабриото е сериозно модифицирана, тъй като са махнати двете задни врати, вместо покрив има сгъваем гюрук, а здравината срещу усукване би трябвало да е постигната чрез усилване на конструкцията. Промяната засяга и габаритите, като кабриото е леко пораснало на дължина спрямо стандартния T-Roc (+34мм), но е по-тесно с 8 мм, а колесната база е по-дълга с 40 мм. Сгъваемият покрив може да се отвори само за 9 секунди, включително и в движение на скорост до 30 км/ч.

При лансирането кабриолетът ще се предлага с избор от два бензинови двигатела – малкият трицилиндров 1.0 TSI (115 к.с.) и 4-цилиндровият 1,5 TSI (150 к.с.). Дизел не е предвиден, защото потанциалната клиентела за странната кола нямало да го хареса. Интересно дали пък ще я хареса с бензиновите мотори?     

Галерия

НазадКоментари