Подаряват кола срещу два курса в събота

/ Информатор

Американец предлага като дар раритетен Citroen XM срещу услугата „возене до бара и обратно“

Станна обява се е появила в американския град Филаделфия. Собственик на рядък за Америка луксозен Citroen XM (това е колата на президента Франсоа Митеран, примерно) предлага да даде автомобила си за ползване на някой добър и съвестен шефьор срещу единственото задължение да го вози до бара и обратно в уикендите. Той поеме изцяло издръжката на колата, поема анжажимент да обявява поне два часа предварително кога ще се нуждае от колата и др.

Негово изискване е да се чувства сигурен с шофьора, като се обосновава с това, че „прекалено много Uber-и се опитваха да отнемат живота ми“. В интервю пред сайта Jalopnik пък той открито заявява: „мечтата ми е да изляза от бара в морето от оповръщани Uber-и и да седна в моя, изработен от Bertone, космически кораб. Обяснява, че не се нуждае от личен шофьор, а само от пътуване до и от бара в петък и събота вечер.

Колата му е рядкост за Америка. Citroen XM е наследник на легендарния DS и е продаван известно време отвъд Океана, но бройките са малко. Всъщност бе луксозната френска лимузина на 90-те години, запазила хидроактивното окачване и пълна с оригинални, даже екстравагантни технически решения.

НазадКоментари