Zero Labs Automotive (Mountains) World's First Premium Classic Electric Vehicle - Preview

" />

Платформа за нови ретроелектрички

/ Информатор

Zero Labs Automotive (Mountains) World's First Premium Classic Electric Vehicle - Preview

Американската фирма Zero Labs Automotive е разработила оригинална идея, с която любимите коли от миналото могат да имат нов живот в светлото електрическо бъдеще. Става дума за универсална платформа на шаси, в което могат да се монтират стабилно и безопасно батериите и електрозадвижването, а отгоре да се качи ретрокаросерия – истинска или нова. По този начин се избягват опасностите и неудобствата на ретрофита (пъхане на елдвигател на мястото на стария бензинов мотор).

Технологията е по-близка да т.нар. Рестомод при който съвременните технологии просто се покриват със старата каросерия. А всъщност каросерията може и да не е реално стара, а да е произведена сега – от ламарина или стъклопласти -  по подобие на онази, останала в спомените от миналите романтични времена за автомобила.

Платформата на Zero Labs Automotive засега е пробвана само с добрите стари всъдеходи, но става и за пикапи, както и за големи седани. Фирмата се занимава с електрификация на стари модели от 2015 година и има натрупан солиден опит в тази област. Бизнесът напердва, като в основата му стои това, че модерните електрички нямат стил и истинска индивидуалност от каквато хората все пак имат нужда.

 

НазадКоментари