Пияница вече въведе самоуправлението в САЩ

/ Информатор

Полицаи го залавят да спи зад волана на Tesla Model S, а колата си се оправя сама на автопилот

Законът все още не е разрешил на колите да се управляват сами по пътищата, но един почерпен американец решил да изпревари историята и пуснал своята Tesla  Model S сама да се прибере по магистрала 101 в Калифорния, а той кротко задрямал на мястото си. Полицейска кола тръгнала след теслата и я преследвала 7 минути, преди да успее  да я спре. Това се оказало сложна операция с непробудния шофьор зад волана.

 

Една полицейска кола карала пред теслата и постепенно забавяла, като принудила адаптивния круиз-контрола да спре. Отделно напред по пътя била подготвена специална S-образна клопка с препятствия. Системите за сигурност и за следване на лентата са действали нормално.  Шофьорът Александър Самек със сигурност е бил много пиян, а полицията сега опитва да разбере дали автопилотът е бил включен и дали той носи отговорност, след като няма предизвикана катастрофа. Могат да го глобят за пиянско шофиране и толкоз.

Досега автопилотът на Tesla бе замесен в няколко случаи на катастрофи, по които се водят шумни дела за обезщетения. Сега пък се оказва, че автопилотът вече е предотвратил първото пиянско нещастие.

НазадКоментари