Peugeot вече е готов за 2020

/ Информатор

Сегашната продукция отговаря на изискването за 95 г/км СО2, заявява Жан-Филип Импарато

Peugeot още отсега е готов за влизането в сила на по-ниския праг за емитиране на вредни емисии от колите, е заявил шефът жан-Филип Импарато пред  Automotive News.  В момента фирмата произвежда онзи микс от версии, които ще бъдат регистрирани при новия режим, като усреднено те отделят 93 г/км СО2, което се 2 грама по-ниско от бариерата, носеща солидни глоби за всеки грам вредни газове.

„Ние нямаме нужда от манипулации като ускорено регистриране на по-мощни и разточителин версии до края на годината, които след това да се продават като коли втора ръка“, заявява Импарато. В момента ред производители правят именно това, като на практика купуват своите коли от свое име, за де не бъдат отчетени като нови и да попаднат в сметката на вредните емисии.

Позитивният баланс на Peugeot се дължи и на ускореното лансиране на електрички и плъгин хибриди, за които се очаква да са 7% от общия микс. Електричките компенсират спада на дела на дизелозивте мотори, които имат по-ниски емисии на СО2 от бензиновите версии. Тази годинадизелите са около 34% от продукцията на Peugeot, докато преди 5 години са били над 60%.

НазадКоментари