Peugeot 508 PSE – всички подробности

/ Информатор

Първият от новите спортни болиди бе представен с уникална онлайн-пресконференцзия

С уникална онлайн пресконференция, в която участваха шефът Жан-Филип Импарато и топдизайнерът Матиас Осан PEUGEOT представя първата глава от историята на PEUGEOT SPORT ENGINEERED. Така и свръхдинамичните версии на PEUGEOT 508 седан и SW тръгнаха официално към пазара.  Като перфектно съчетание от спортен дух и технологии PEUGEOT пренаписва правилата за една обновена, екологично съвестна динамика: нео-динамика. Подписът на тази нова гама под формата на 3 резки от лъвски нокът в цвят Kryptonite е свързан с новата идентичност на PEUGEOT SPORT, със светлинните подписи на серийните модели и черпи вдъхновение от наследството на марката със задните светлини на купето PEUGEOT 504.

Вижте и филмчето за юбилея

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED е абсолютна технологична демонстрация и въплъщение на експертния опит на инженерите в PEUGEOT SPORT. Те са се доказали неведнъж:

 • в международни състезания като Световния рали шампионат, ДАКАР, Пайкс Пийк или Световния шампионат по издръжливост,
 • с разработването на концептуалния автомобил 208 FE през 2013 г. (CO2 емисии 46 г/км - 0/100 за 8,2 сек) и на 308 R HYbrid през 2015 г. (500 к.с. - 720 Нм - 0/100 за 4,0 сек.).

Едновременно с лансирането на тази марка, PEUGEOT обявява завръщането си в Световния шампионат по издръжливост (WEC) в топ категорията LMH (Le Mans Hypercar - Хиперавтомобил на Льо Ман) от 2022

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED е най-мощният сериен автомобил, създаван досега от PEUGEOT.

Силовият агрегат може да достигне 360 к.с. и 520 Нм въртящ момент чрез прецизно съчетаване на топлинната и електрическата енергия. Това съчетаване прави възможно постигането на почти мигновени реакции. Такова ниво на динамика е безпрецедентно за марката:

 • от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди
 • 1000 м от спряло положение за 24,5 секунди,
 • 80 до 120 км/ч за 3 секунди,
 • максимална скорост от 250 км/ч (контролирана електронно).

Удоволствието от шофирането е в основата на ДНК-то на PEUGEOT, поради което инженерите на PEUGEOT SPORT са адаптирали шасито на PEUGEOT 508, за да постигнат баланс между много висок комфорт и пътно поведение:

 • оптимизиране на променливите амортисьори с 3 режима (Comfort/Hybrid/Sport),
 • снижена основа на седалката, разширени следи с 24 мм отпред и с 12 мм отзад,
 • предни спирачни дискове с диаметър 380 мм и фиксирани 4-бутални спирачни апарати,
 • 20-инчови джанти, оборудвани с гуми Michelin© Pilot Sport 4S.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED може да достигне 360 к.с. благодарение на мощността на двигателя с вътрешно горене, комбиниран с двата електрически двигателя отпред и отзад. Трансмисията със задвижване на 4-те колела осигурява оптимално сцепление при всякакви атмосферни условия.

Пет режима на шофиране са достъпни директно през селектора на режими на централната конзола:

 • Electric: за 100% електрическо задвижване в пълна тишина, с пробег от 42 км съгласно протокола WLTP, който дава достъп до зелените зони в градските райони и осигурява ускорение с високи обороти чрез незабавната реакция на електрическите двигатели от 0 км/ч до 140 км/ч,
 • Comfort: Хибриден режим с омекотено окачване за шофиране с „висока степен на комфорт“,
 • Hybrid: режим, който автоматично избира топлинната или електрическата мощност в зависимост от обстоятелствата с цел оптимизиран разход на гориво,
 • Sport: максимална мощност от 360 к.с. за върховно удоволствие! Този режим също така влияе на кормилното управление, амортисьорите, настройките на педала на газта и амбиентното осветление. Двигателят с вътрешно горене гарантира, че батерията се зарежда за максимална мощност по всяко време.
 • 4WD: максимална тяга при условия на ниско сцепление.

По отношение на хибридния двигател 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED се възползва от експертния опит на PEUGEOT с последните лансирания на PEUGEOT 3008 HYBRID/HYBRID4 и PEUGEOT 508 HYBRID заедно с експертизата на PEUGEOT SPORT с опита им в областта на хибридизацията в състезанията. Режимите на зареждане са гъвкави и адаптирани към всяка ежедневна ситуация:

 • за по-малко от 7 часа със стандартен домашен контакт,
 • за 4 часа с усилен контакт, 16 А,
 • за по-малко от 2 часа със стенна зарядна станция Wall Box, 32 А.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED има същите обеми на купето и багажника (над пода) както версиите с двигател с вътрешно горене, благодарение на интелигентното разпределение на електрическите двигатели и батерията.

 

PEUGEOT SPORT ENGINEERED създаде нов вид чиста динамика: нео-динамика. Това е идеалният съюз на спортен дух и технология с рекордно ниски CO2 емисии на километър: тази високопроизводителна версия е с одобрени в съответствие с протокола WLTP CO2 емисии от 46 г/км, еквивалентът на 2,03 л/100 км разход на гориво

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED е олицетворение на ноу-хауто за пътно поведение на PEUGEOT. Настройките на шасито са фино регулирани от инженерите на PEUGEOT SPORT за още по-голямо удоволствие от шофирането. Маневрите при завиване са прецизни благодарение на оптималната настройка на кормилното управление.

В допълнение към задвижването на 4-те колела и за най-високо ниво на безопасност, 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED съдържа всички системи в помощ на водача, налични в гамата PEUGEOT 508: система за нощно виждане Night Vision, адаптивен автопилот с функция Stop & Go, система за предупреждение при неволно пресичане на маркировката, автоматично аварийно спиране и др.

PEUGEOT i-Cockpit® се проявява тук с компактен волан, съдържащ три нокътя в цвят Kryptonite, отличителни елементи на марката PEUGEOT SPORT ENGINEERED и 100% дигитален дисплей на нивото на очите. Графичните анимации на PEUGEOT i-Cockpit® и централният 10-инчов HD екран са възприели подписа на марката за още по-ексклузивно усещане.

Тапицерията на седалките „comfort-fit“ също има отличителен вид с комбинация от кожа, 3D мрежа и Alcantara©. Купето е декорирано с двойни шевове в цвят Tramontane Grey и Kryptonite. Hi-Fi аудиосистемата FOCAL® присъства като стандартно оборудване.

Аеродинамичният дизайн на каросерията е подчертан от характерните черти на тази версия:

 • отпред: аеродинамична решетка, предна броня, отвори за охлаждане и монограм Kryptonite,
 • отстрани: три фолиа със специфични декоративни елементи, отново трите нокътя върху четвърт панела над задното колело на седана и върху предния калник на SW,
 • отзад: електролитно обработени черни ауспуси, централен дифузьор в блестящ черен цвят,
 • 20-инчови джанти, оборудвани с гуми MICHELIN© Pilot Sport 4S, предни спирачни апарати PEUGEOT SPORT в цвят Kryptonite.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED се предлага с три цвята на каросерията: специален Selenium grey, Perla Nera black, Pearl white. Всички монограми на 508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED са черни, за да подчертаят присъщия спортсменски характер на PEUGEOT 508.

508 PEUGEOT SPORT ENGINEERED се произвежда в Мюлуз, Франция.

НазадКоментари