Peugeot 208 е „пътнически автомобил на 2019“

/ Информатор

Гийом Клер и неговият екип взеха наградата Eurostar, присъдена от Automotive News Europe

Peugeot 208 спечели наградата Eurostar за „пътнически автомобил на 2019“. Тя е присъдена на Гийом Клер и неговият екип, които създадоха градската кола.  Миналата година същата награда в същата категория бе присъдена на Пиер-Пол Матей за дизайна на Peugeot 508.

Първото издание на Eurostar се провежда през 1998, организирано от авторитения вестник Automotive News Europe. С тях се отличават изявени личности от автомобилния бизнес за иновативната им работа през годината.

Журито оцени високо иновативния характер на Peugeot 208, отличителния стил на модела и новото поколение на Peugeot i-Cockpit©, което предлага: комбиниран 3D инструментален панел на нивото на очите и редица системи в помощ на водача, характерни за по-високите сегменти.

Peugeot 208 бе отличен и за новата му платформа, проектирана за производството на версиите с двигател с вътрешно горене и с електрически мотор. Моделът е създаден на основа на платформата на PSA Group: CMP (Common Modular Platform).

Тя е модулна по отношение на размерите и мощността на двигателя. Платформата позволява на бъдещите клиенти да избират меужди двигател с вътрешно горене (бензинов/дизелов) или електрически мотор. Новият Peugeot 208 ще се предлага от момента на лансирането си с три възможни типа енергия: електрическа, бензинова или дизелова.

НазадКоментари